maandag 20 april 2015

GP Bob Romijn


Na de geslaagde afsluiting van de NJC gingen we zaterdag opnieuw op pad naar het Postillion in Haren. Nu voor de Grand Prix Bob Romijn. Bob Romijn was de grote animator van het jeugdschaak in Haren. Vele jeugdtalenten uit Haren wisten door zijn inspanning een mooie schaakcarrière op te bouwen. In mijn jeugd leerde ik als Fries Bob ook kennen. Onze club had zich namelijk geplaatst voor de landelijke jeugdcompetitie en moest achtereenvolgens naar Hilversum en Noord Holland. De laatste wedstrijd was tegen het jeugdteam van Haren met o.a. organisator Kees Romijn achter de borden. Haren kwam in Oentsjerk op bezoek. Het was normaal om voor de wedstrijd even telefonisch contact op te nemen. Dus belde onze jeugdleider Aldrick Schlüter naar de jeugdleider B. Romijn uit Haren. Groot was zijn verwarring toen de telefoon met de volgende vrolijke begroeting werd opgenomen: "Hallo met Bob". Vanwaar de verwarring? Onze club heet(te) namelijk 'BOB' en onze jeugdleider dacht dat even dat hij in de maling werd genomen.

Vanuit schaakclub Ten Boer namen dit keer 9 jeugdspelers mee.
Zeven van onze negen jeugdschakers

In groep A speelde de koploper van de GP cyclus, Daan. Daan had het zwaar vanmiddag na een goed begin tegen de sympathieke Gyan de Haan. Hij verloor daarna de andere partijen. Hij blijft gelukkig nog net leider in het klassement.
Lemée speelde weer ouderwets sterk. Naast haar de HELD van de NJC, Tim

Lemée speelde in groep C gelukkig weer een goed toernooi. De focus was er weer, zelfs tegenslagen lieten haar niet uit het veld slaan. Uiteindelijk werd ze 2de en ik ben blij dat ze zulke mooie scalps wist te scoren: Willem Mooibroek en voor de persoonlijke strijd Joost Bensink.
Daan verloor van latere toernooiwinnaar Jonas

In groep E speelden Mieke, Rowin en Jarno. Jarno speelde goed, maar viel net buiten de prijzen.
Een geconcentreerde Jarno

Rowin wist zich te handhaven na de ratingwinst van de afgelopen maanden.
Mieke en Rowin in groep E

Mieke is in topvorm momenteel. Ze is druk in de voorbereiding op het NK. Vandaag moest bijna iedereen er aan geloven, waardoor ze 1ste werd. In he klassement doen deze drie musketiers het ook goed: Mieke staat 5de, Jarno 6de en Rowin 10de.
Mieke won onbedreigd haar groep

Anna -Mae en Yrsa zaten ook samen in een groep. Groep H dit keer. Ook zij zijn druk in de training op het NK. Yrsa begon moeizaam, ook door een tegenstander in de eerste ronde die een zet terugdeed. En dat mag natuurlijk niet. Na de 3de ronde herstelde ze zich en scoorde 3,5 uit 4 in de laatste ronden. Anna-Mae deed het ook goed. Met 5 uit 7 werd ze 2de.
Anna-Mae werd 2de en staat 2de

In de laatste ronde stond ze zelfs een stuk voor tegen de groepswinnaar, maar toen werd ze gegrepen door vermoeidheid. Anna-Mae staat nu wel (net als in de Friese GP-cyclus) 2de in het klassement.
Yrsa tegen Anna-Mae

In de laagste groep speelden Lidewij en Jan. Voor Jan de eerste GP en het ging héél erg goed. Je moet er toch in komen op zulke toernooien en dan al 3 punten scoren is goed. Lidewij was dicht bij een prijs. Ze gaat steeds beter schaken en binnenkort is het raak. Nu werd ze 5de, maar ze was dicht bij de 3de plek.
Jan en Lidewij wonnen beide in de eerste ronde

Een geslaagd toernooi. Ik wil Kees en de andere organisatoren erg bedanken voor het geslaagde toernooi.


Geen opmerkingen: